Winkelwagen

Heeft u vragen? sales@royalajwa.com of bel +3162207 7590

Ajwa dadels

AJWA DADELS

Je zult zeker wel wat informatie gelezen hebben over de Ajwa dadels maar wat houden deze dadels nou precies in? Hoe zien ze eruit en hoe kan ik ze het beste nuttigen? We willen dit onderwerp verduidelijken en onderbouwen met de overleveringen van de Profeet, , Allah’s vrede en zegeningen zij met hem, en citaties van geleerden.

Hoe kun jij de Ajwa dadels herkennen en onderscheiden van alle andere dadels? De Ajwa dadels zijn een geweldige vrucht en lekker gezond met een donkerbruin tot zwarte kleur. Ook zitten er dunne, witte lijnen op de oppervlakte waarmee de Ajwa dadels snel onderscheiden kunnen worden van andere dadels. Shaig El Islam Ibn Hadjar, moge Allah hem genadig zijn, zegt in zijn uitleg over Sahih Elbugarie: “De ajwa is een soort van dadels…en is zwart kleurig en heeft de profeet (Allah’s vrede en zegeningen zij met hem) in Madina geplant.”

[Fath Elbari 10/238].

De Ajwa dadels zijn gezonde dadels en behoren tot de meest bekende dadels wegens haar positieve effecten op de gezondheid. Ze worden tevens door de Profeet, Allah’s vrede en zegeningen zij met hem, aanbevolen om het ‘s ochtends te nuttigen ((Wie zijn ochtend begint met zeven Ajwa dadels, zal op die dag niet geschaad worden door gif of door tovenarij.))

[Sahih ElBukhari en Moslim]

De grote geleerde Albaghawi, moge Allah hem genadig zijn, zegt in zijn uitleg bij deze overlevering: “De bedoeling is dat je (de Ajwa dadels) ‘s ochtends eet voordat je iets (anders) gaat eten.” [Sharh Essoenna 11/326]. Het is dus aageraden om jouw ontbijt te beginnen met Ajwa dadels alvorens het nuttigen van andere voedsel om te profiteren van de zegeningen ervan.

Maar wist jij dat de Ajwa dadel een vrucht van het Paradijs is? Jazeker het is een vrucht van het paradijs zoals de Profeet, Allah’s vrede en zegeningen zij met hem, heeft gezegd ( De Ajwa komt uit het Paradijs en er zit genezing in tegen gif) Ettirmidi en authentiek verklaard door Alalbani: [Soennan Ettirmidi 4/400] en [Sahih Aljami’ 2/ 758].

We kunnen gerust zeggen dat Ajwa dadels de Royal der dadels zijn! Wetenschappelijke en medische laboratoriumstudies hebben bewezen dat deze dadels veruit de meeste vitamines, mineralen, antioxidanten en anderen stoffen bevatten die een positief effect hebben op de gezondheid. [I’jaz Attamr Fisshifaa Walwiqaayah, blz 164-166]

Daarnaast zijn Ajwa dadels gewoon erg lekker en te gebruiken in desserts, taarten, cakes en fruit shakes. Bekijk onze website voor enkele recepten met Ajwa dadels die we voor u hebben verzameld.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start WhatsApp
Start WhatsApp gesprek
Hallo,
Waarmee kunnen wij je helpen?